Mégegyszer az opálosodásról.

2013.09.20 13:22

Örömmel konstatálom, hogy egyre többen nekilátnak a pálinkafőzésnek.

Az viszont nem, hogy sokaknak van problémájuk, az opálosodással.

A sok emil, a sok kérdés-felelek ösztönzött arra, hogy keressek egy mindenki álltal használható eszközt, "pálinka szűrő-t" amely segít ennek a problémának a kiküszöbölésében.

Sok utánajárás, kisérletezés hozta meg azt eredményt, melyet most meg szeretnél osztani Veled.

Történt ugyanis, hogy hoztak 5 liter kiváló minőségű pálinkát, csak az volt vele a bibi, hogy higítás után, opálos lett. Az újrafőzését eleve elvetettem, mert mindenképp íz,  aromaveszteséggel járt volna. Kipróbáltam minden "varázslatot" melyet eddig ismertem, ennek a problémának a megszüntetésére.

Volt itt fehérjés kicsapatás, kationszűrőn való átcsurgatás, stb,  pálinka opálos maradt. Hosszas keresgélés után, találtam egy szűrőt, mint utolsó lehetőséget. A pálinkát lehűtöttem, és ezen a mikroszűrő patronon átengedtem.

Azt hiszem megtaláltam azt a szűrőt, ami erre alkalmas lesz.

Itt vannak a fotók, itt megnészheted Te is.

Ilyen volt.....

...ilyen lett.